Thursday, 27 October 2011

W~Prep - Baju Sanding

Semua b2b mesti dah fikir kan nak pakai baju sanding apa nanti during Big Day..Sekarang ni ada satu masalah yang ssssaaaaaaaaaaaannggggggaaaaaaaatttt besar...Nak pakai baju apa ni..??

I ni anak campuran...

Melayu + Bugis + Mandailing + Arab + Jawa 
 (banyaknyer campuran dah macam ABC dah)

Dua dua keluarga besar..

Adik beradik ayah ada 10 orang..

Adik beradik mak pun ada 10 orang...

Campur sedara mara lagi..

Nanti time majlis resepsi majoriti dari sebelah mak akan turun sini...Majoriti okayyy..Jadi majlis kena ada sikit adat sana n ada sikit adat sini sebab kalau nak buat banyak majlis banyak kali ikut adat masing masing pun boleh jugak..tapi yang akan tarik muka masam nanti..My dad la..hehe..sebab dia yang kena bayar bab catering..Bab yang lain lain tue I buat.. ^_^

Warna tema GOLD..

Dah tak boleh wat apa dah sebab bila orang tanya je memang spontan keluar warna Gold...tapi serius dalam kepala warna gold yang macam mana pun tak tahu nak cakap sebab warna untuk family mesti la warna lain kan..kalau family gold..pengantin gold..nanti orang tanya..Pengantinnya yang mana satu eh?? 

Tak bleh jadi nie..pengantin kena outstanding..Simple tapi menonjol dari orang lain...Betul tak ? 

Tapi my mom dah beli kain gold utk dia jadi mak pengantin nanti..hahaha...Bakal pengantin pun belum pilih lagi nak baju yang macam mana ...

Dah pening dah nie...

Googling time..

Nak baju macam nie..suka suka especially waist to top..

Nak Veil macam ni..penuh dengan Pearl Beads..

Wednesday, 26 October 2011

Pameran Pengantin by Urban Vibe Kembali Lagi

Sudah lama rasanya tak update pasal Pameran Pengantin sebab sibuk dengan persiapan untuk bertunang hari tu sampai dah tak larat nak follow pameran pameran ni semua..

Tapi kini Pameran Pengantin anjuran Urban Vibe kembali lagi..

Kali ini bertempat di SACC Mall, Shah Alam.

Pada 28 - 30 Oktober 2011.

Dari pukul 10 pagi sehingga 9 malam.


Kali ni I wajib pergi untuk satu jer tujuan..iaitu nak survey kad buat kali yang terakhir dan booking catering.. I dah target 1 catering ni yang my mom sangat suka..sampai dah tak toleh kat catering lain..tapi price dia mahal sangat..Then dari bulan 5 dah dapat tahu dia akan join pameran kali..Jadi wajib pergi untuk dapatkan price n pakej yang menarik dari dia..Harap-harap catering tue tak tarik diri pulak nanti..Nanti I frusssttt....huhu..

Apa lagi..jom kita pergi Pameran Pengantin di SACC Mall, Shah Alam kali nie..

Jangan Lupa ^_^

Tuesday, 18 October 2011

Hanya Sebuah Drama Dunia

Ya Allah, Ya Tuhanku,
Tabahkanlah hatiku,
Hanya Kepadamu Aku Berserah,
Maha Pengasih,
Lagi Maha Pengampun.

Akhir akhir ini terasa begitu sunyi,
Terasa begitu keseorangan,
Kepada siapakah lagi aku boleh berbicara,
Adakah kepada Si Nuyut, 
adikku yang comel dan kadang-kadang kuat membebel,
Tidak..
Tidak mungkin aku akan membebankan Nuyut dengan bebanku,
Adakah kepada Si Olan,
bakal suamiku yang mungkin memahami,
Tidak.
Tidak mungkin aku akan membiarkan Olan melihat kesedihanku,
Adakah kepada Si Cikut,
Kucingku yang suka bermain-main dan menemaniku di rumah,
Eerrr...mungkin tidak,
Kerana itu tidak akan menyelesaikan sebarang masalah....

Beban yang ditanggung begitu terasa,
Kepada siapa lagi harusku berpaling,
Disebelah kiriku kesunyian semakin menghampiri,
Disebelah kananku kegembiraan menanti,
Bagaimana harusku gembira di kala hati seseorang sedang menangis,
Tersepit di antara dua...

Drama Dunia,
Tidak akan pernah berakhir.

Ya Allah,
Kuatkanlah hati hambamu ini,
Supaya sentiasa ingat kepada-Mu,
Supaya sentiasa ingat semua yang terjadi,
Tidak Mungkin akan terjadi,
Dan ada hikmah disebalik semua yang telah terjadi,
Tanpa keizinan dari-Mu.

Amin.

Wednesday, 12 October 2011

Checklist: 7 - 5 Bulan sebelum majlis

Checklist: 7 - 5 Bulan sebelum majlis

Dah lama x update checklist nie..Selepas selesai acara bertunang hari itu, baru kelam kabut kira hari..n letak tickers dalam blog...(design blog sebelum ni tukar, jadi semua tickers n other checklist hilang..) hari hari tgk tickers, tgk makin lama makin dekat..n hari ini baru bukak checklist yang sepatutnya dibuat pada 7 - 5 bulan sebelum majlis..OMG!!! Masa dah tak banyak dah..Let's see what have I done so far..

  • Menghadiri kursus perkahwinan
Status:
Yours Truely
Dear Fiance
(tengah tunggu dia dtg K.L la ni..*_*)

  • Memilih MUA
Status:
Nikah - Done
Resepsi - Done
Bertandang

  • Memilih Photographer
Status:
Nikah - Done
Resepsi - Done
Bertandang
  • Memilih Videographer
Status:
Nikah - masih mencari
Resepsi - masih mencari
Bertandang
  • Entertainment
Status:
Tarian - masih mencari
Kompang - masih mencari
  • Decorator
Status:
Nikah - done
Resepsi -done
Bertandang

  • Caterer
Status:
Nikah - tunggu wedding fair 30 October nanti..
Resepsi - tunggu wedding fair 30 October nanti..
Bertandang
  • Canopy
Status:
Nikah - done
Bertandang
  • Finalized on Doorgift
Status:
Nikah - Nurul in progress
Resepsi - Nurul in progress
Bertandang

  • Guest List
Status:
Nikah - x buat lagi
Resepsi - x buat lagi
Bertandang
  • Stationary
Status:
Wedding Invitation - ?
TQ Card - ?

  • Honeymoon ( if any)
Status:- ?
Date
Place to go
Air Ticket
Accommodation

Banyaknya tak buat lagi..Especially guest list tue...Sebenarnya sebelum ni dah buat dah tapi list tu dah hilang sebab dah lama sangat kepam dalam fail..Kena buat yang baharu..Herm..Siapa je yang nak kena jemput ni..Tiba-tiba rasa macam ramai ke kawan aku yang akan datang ni? Berapa nak kena bajet? Eh? 

Ya Allah, permudahkan la perjalanan hamba mu ini .

Amin.!!

Tuesday, 11 October 2011

Dekorasi Pelaminan

Lagi selongkar dalam 88db.com dan jumpa dengan dekorasi yang agak simple dan sesuai dengan jiwa ini. Jadi sekiranya berminat, perlu menghubungi Ibu Erni di  talian 021-7382107, kalau import ke sini berapa agaknya kos nya..herm..

Apa-apapun enjoy..

Pintu Gerbang
Pelamin



I like them all...

Pelamin Angan-angan Part 2

Sebelum ni N3 pasal pelamin angan-angan tapi dari dalam Malaysia. Since I ni anak campuran..dah terlalu banyak campuran..medan, mandailing, arab, bugis, melayu.. Dah tak tahu dah nak guna konsep apa masa hari bersanding nanti. Jadi survey survey internet Pelaminan Indonesia dan terjumpa beberapa konsep yang sangat gojes..Pelbagai konsep yang digunakan mengikut adat masing-masing. 

Check it out..

Banyaknya bunga... loveliness
Credit to id.88db.com
Sangat simple

^_^
Simple tapi menarik
Gaya klasik
Penuh Cahaya

Simple jer

Setelah diperhatikan kesemuanya ada 6 kerusi atas pelamin tu kan..Ini sebab parents pengantin lelaki dan perempuan akan sama sama menemani pengantin dan menyambut tetamu di atas pelamin...Jadi senang nak cari tak payah nak cari cari ' Mana Mak atau Ayah pengantin ??'..Pergi je kat atas pelamin n tangkap gambar family...Kan mudah ^_^..dan hampir semuanya mempunyai daun daun dan bunga-bunga yang sangat banyak..kalau kat sini mesti dah beribu-beribu dah kos dia.. kena kumpul daun daun paku pakis dari sekarang ni..

*_*

Saturday, 8 October 2011

Lagi gambar tunang - Hantaran dari Lelaki

Credit to Hanim's Cake

Buah-buahan

Kain Baju Untuk Nikah

Sirih Junjung

Cincin Tunang ^_^

Lagi gambar tunang - Hantaran dari Perempuan

Coklat Ferrero Roche - Credit to Nurul sbb idea kreatif wat peti harta karun
Credit to Hanim's Cake

Credit to Geng Surau Mama for lovely Sirih Junjung
Credit to Betty n Shahirah
Credit to Nurul
Credit to Kakek n Embah dari Indonesia
Credit to Geng Surau mama

Tuesday, 4 October 2011

Monday, 3 October 2011

Lagi Gambar Tunang

Sementara masih panas..a.k.a H.O.T Stuff..meh kita upload picture tunang banyak-banyak... ^_^ ..nak upload kat FB takut rakan-rakan muntah hijau coz asyik upload gambar tunang..jadi I upload kat sini sbb ini page I n I bleh wat apa yang I suka...siapa nak muntah hijau sila klik pangkah di bucu kanan sekarang juga..

Thank You..

Me at the mini dais..the picture i love the most..nampak kurus...

Diri dekat dekat x apa...ahaha
Ada makcik sound tak bleh dok dekat dekat lagi...hehe...

Cake Hantaran from him

Wif Omputih + Hindustan..hehe..Kazen la..ANA

Ciuman Mesra dari mama

Papa n Mama.. assisted by Rakan-Rakan mama di Fasa 7



Buat sementara ni je dulu sebab yang lain ada kat adik..nanti nanti upload lagi ya...