Wednesday, 20 March 2013

Percutian di Cameron Highland ~ Part 2 ~

Baru-baru ni suami pergi bercuti ke Cameron Highland lagi dengan ibu mertua dan adik ipar sebab kawan karib dia kahwin di Perak, jadi dah alang-alang dia nak bawa ibu dia bercuti sekali. Emosi agak sedih sebab aku masih dalam pantang hari lagi. Jadi kena tinggal kat rumah. :(

Jadi kali ini kita update senarai hotel yang ada untuk panduan sesiapa yang ada rancangan untuk bercuti di sana.( Untuk peringatan diri sendiri juga sebab senang nak review balik nanti :))
 
1 ~ Hotel Titiwangsa  - 05 - 4901 188
2 ~ Hotel De' La Ferns - 05 - 4914 888
3 ~ Hotel Rosa Pasadena - 05 - 4912 288
4 ~ Hotel Rainbow - 05 - 4914 628
5 ~ Hotel Casa dela Rosa - 05 - 4911 333
6 ~ The Bala's Holiday Chalet - 05 - 4911 660
7 ~ Equatorial Resort - 05 - 4961 777
8 ~ Hotel Heritage - 05 - 4913 888
9 ~ Natasya Resort ( Resort Apartment) - 05 - 4961 030
10 ~ The Lakehouse - 05 - 4956 152

Ada banyak lagi senarai nombor telefon hotel tapi aku senaraikan 10 aje lah buat setakat ni ye. Sebab nak review lebih-lebih pun bukannya pernah menginap di hotel-hotel tu pun. Mungkin lain kali kalau nak sambut Anniversary plak dengan suami nanti :)..Harap ada rezeki lebih boleh bawa anak sekali.

Tapi kalau berminat untuk menginap di hotel bajet, di sekitar Brinchang, banyak hotel bajet. Dekat Tanah Rata pun banyak juga. Kalau di Tanah Rata, hotel bajet berdekatan dengan Maybank. Nak cari tempat makan pun dekat.Restoran mamak ada, Steamboat ada, kedai makan orang melayu pun ada. Banyak kemudahan yang senang dicari di sini. Duit habis, boleh cucuk je kat Maybank tu. Hehe..

Lagi satu, kalau datang sini, lebih mudah dapatkan Tourist Information Guide Map. Harga RM3 je kot. Semua list hotel dan tempat menarik ada kat dalam buku ni. Peta siap gambar kartun kartun pun ada. Menarik. Simpan buat koleksi.

Oklah. Buat setakat ni aje. Harap membantu. Hati hati memandu waktu nak pergi bercuti di Cameron Highland. Biar Lambat Asal Selamat :)

No comments:

Post a Comment