Saturday, 16 June 2012

~Final Say From Doctor~

Bila kita sebut pasal doktor...First thing yang akan muncul dalam fikiran kita mesti pasal sakit. Kalau tak sakit, buat apa nak jumpa doktor kan. I paling malas dan paling tak suka jumpa doktor, kalau jumpa pun sebab memang dah terpaksa nak ambil M.C sebab tak larat nak pergi kerja. 

Tapi hari ini, hari yang paling I tak sabar-sabar nak pergi jumpa doktor dengan suami. Suami pun sanggup tak pergi latihan menembak  dan dia sampai K.L pukul 2 pagi tadi semata-mata nak teman I jumpa doktor hari ini. ^_^

I pilih Klinik Hayati Sri Gombak..Main reason sebab doktor perempuan .. Senang nak tanya.. Masuk masuk je.. Doktor tanya " Ye, ada apa masalah sebenarnya ni?"

"Err, doktor, sebenarnya saya nak check pregnancy..boleh ?" sambil tersengih. Tapi suami duduk luar time ni. Tak terfikir plak nak suruh dia masuk sekali. Dia pun tak tanya. Jadi sorang sorang je lah kat dalam tue..

"Boleh,kita buat test dulu " kata doktor sambil tersenyum.

Lepas selesai semua test..bukannya banyak pun..Ujian air kencing je kot..hehe...

"Tahniah, puan disahkan mengandung 6 minggu 4 hari" 

"Terima kasih doktor" ^_^ ..tapi time ni suami masih di luar. huhu..

Ye lah. Kami berdua sama sama anak pertama dan ini adalah cucu pertama (insyallah) dalam keluarga kami..Jadi sama sama blur..hehe.. 

Tak apa lah ..slow slow..insyallah semuanya akan menjadi baik...Amin...

No comments:

Post a Comment