Thursday, 27 October 2011

W~Prep - Baju Sanding

Semua b2b mesti dah fikir kan nak pakai baju sanding apa nanti during Big Day..Sekarang ni ada satu masalah yang ssssaaaaaaaaaaaannggggggaaaaaaaatttt besar...Nak pakai baju apa ni..??

I ni anak campuran...

Melayu + Bugis + Mandailing + Arab + Jawa 
 (banyaknyer campuran dah macam ABC dah)

Dua dua keluarga besar..

Adik beradik ayah ada 10 orang..

Adik beradik mak pun ada 10 orang...

Campur sedara mara lagi..

Nanti time majlis resepsi majoriti dari sebelah mak akan turun sini...Majoriti okayyy..Jadi majlis kena ada sikit adat sana n ada sikit adat sini sebab kalau nak buat banyak majlis banyak kali ikut adat masing masing pun boleh jugak..tapi yang akan tarik muka masam nanti..My dad la..hehe..sebab dia yang kena bayar bab catering..Bab yang lain lain tue I buat.. ^_^

Warna tema GOLD..

Dah tak boleh wat apa dah sebab bila orang tanya je memang spontan keluar warna Gold...tapi serius dalam kepala warna gold yang macam mana pun tak tahu nak cakap sebab warna untuk family mesti la warna lain kan..kalau family gold..pengantin gold..nanti orang tanya..Pengantinnya yang mana satu eh?? 

Tak bleh jadi nie..pengantin kena outstanding..Simple tapi menonjol dari orang lain...Betul tak ? 

Tapi my mom dah beli kain gold utk dia jadi mak pengantin nanti..hahaha...Bakal pengantin pun belum pilih lagi nak baju yang macam mana ...

Dah pening dah nie...

Googling time..

Nak baju macam nie..suka suka especially waist to top..

Nak Veil macam ni..penuh dengan Pearl Beads..

No comments:

Post a Comment