Tuesday, 11 October 2011

Pelamin Angan-angan Part 2

Sebelum ni N3 pasal pelamin angan-angan tapi dari dalam Malaysia. Since I ni anak campuran..dah terlalu banyak campuran..medan, mandailing, arab, bugis, melayu.. Dah tak tahu dah nak guna konsep apa masa hari bersanding nanti. Jadi survey survey internet Pelaminan Indonesia dan terjumpa beberapa konsep yang sangat gojes..Pelbagai konsep yang digunakan mengikut adat masing-masing. 

Check it out..

Banyaknya bunga... loveliness
Credit to id.88db.com
Sangat simple

^_^
Simple tapi menarik
Gaya klasik
Penuh Cahaya

Simple jer

Setelah diperhatikan kesemuanya ada 6 kerusi atas pelamin tu kan..Ini sebab parents pengantin lelaki dan perempuan akan sama sama menemani pengantin dan menyambut tetamu di atas pelamin...Jadi senang nak cari tak payah nak cari cari ' Mana Mak atau Ayah pengantin ??'..Pergi je kat atas pelamin n tangkap gambar family...Kan mudah ^_^..dan hampir semuanya mempunyai daun daun dan bunga-bunga yang sangat banyak..kalau kat sini mesti dah beribu-beribu dah kos dia.. kena kumpul daun daun paku pakis dari sekarang ni..

*_*

No comments:

Post a Comment