Sunday, 3 July 2011

Pelamin Angan-angan

Akhirnya dewan telah pun selamat di tempah dan dibayar deposit pagi tadi.. Thank You papa...

Semalam keluar lagi pergi PWTC ada Wedding Fair sambil nak survey dewan dekat sana tapi rate dia RM75 untuk 1 pax and minimum kena tempah 30 meja. Herm. Itu kena separate event untuk VIP dengan orang lain ni. Maknanya kalau nak buat kat sini kena buat 3 kali event. Event Nikah, resepsi 1 and resepsi 2. 
Waahh..

Selepas itu, pergi pulak Wedding Fair kat Stadium Malawati, Shah Alam tengok tengok design kad lagi. 

Dapat lah tengok design kad Tomok n Zaid Zaidi. Sweet Sangat..

But, no pic is taken due to my hp battery is already dead.Herm..

Progress:-
Reception Venue - Settle
Reception Catering- Settle
Dais Decorator - Settle

Semua yang berat - berat dah settle..Sekarang dah boleh fokus benda lain plak..Sebagai contoh..Engagement Event. Ramai orang cakap majlis tunang pun belum selesai lagi dah fikir pasal majlis kahwin. Risau sebab nak cari tempat bukan senang, kalau fikir diri sendiri, buat kat gelanggang futsal kat area sini pun dah ok dah. Tapi ada permintaan untuk air-cond la, kena ada parking la, yang paling penting kena tempatkan 1000 orang dalam satu masa,dan macam-macam lagi la.

Kebanyakan dewan kat sini pakai InHouse Catering..Kalau setakat buat 300 atau 400 orang bolehla..Tapi kawan sendiri pun jemputan yang hadir nak dekat 1500 orang, pe cite..Jadi settlekan yang berat dulu..

Sekarang boleh fokus Majlis Pertunangan dengan hati yang tenang..

Pelamin angan-angan seperti di bawah ^_^

Nice n Simple kan..tapi lupa ambil dari source yang mana

Nice n Simple also..from Ari Wedding Couture

No comments:

Post a Comment