Sunday, 5 June 2011

Kisah Merisik

Akhir-akhir ni selalu juga blogwalking.. baca blog b2b yang lain lain sebab kerja dah siap kan. Dan kesihatan pun dah pulih cuma masih pening kepala mungkin sebab kena hujan cari anak kucing pagi tadi..mak kucing tu pindahkan pergi kat pasu pasu bunga lepas tu hujan lebat, kesian kat anak-anak kucing tu..

Balik pada kisah merisik..ada baca kat blog ash n ann.. sangat sangat sangat suka baca blog diorang ni..sampai satu part kisah merisik diorang n teringat kat kisah merisik sendiri..nak tergelak pun ada..

Al-kisah dia cenggini, Mr Hatiku cakap dia nak datang dengan family dia sekali nak kenalkan dengan parents. Okayla..Memang sebelum ni ada tengok tengok cincin sebab dia cakap nak tunang nanti tapi tak confirm lagi bila. But then, tak jadi beli sebab susah betul  nak cari cincin yang berkenan di hati dan tak jangka akan bertunang dalam jangka masa yang terdekat. Ye lah, sebelum ni masih belum arif lagi blogwalking baca update b2b yang lain.. Jadi main hentam keromo jer, syok sendiri nak kawin...*gatal* wink  wink *_* ..

Lepas tu, dia cakap jangan risau. 

Datang just nak makan makan je..

Kenal kenal.. ( x tahan ayat nie ^_^ )

Okay la fine..

Tiba hari yang dijanjikan..Sedang bz tolong di dapur dengan T-Shirt n seluar track suit jer..pakai tudung pun main simpang jer..selekeh betul..

Lepas tu, janji sampai lepas Zohor, ni baru pukul 12 lebih dah sampai dah.. Aku suruh Mr Hatiku bawa dulu pusing pusing jenjalan kat Masjid dulu ker, kat tasik Sri Gombak yang depan masjid tu dulu ke.. Pergi la jalan mana mana dulu sebab kat rumah masih belum ready lagi..hehe..dah siap nanti baru call suh datang umah...
Tak lama pun sebab memang semua barang dah ready tapi memang tak sempat nak bersiap cantik cantik sikit la..



Datangla tetamu yang ditunggu-tunggu..lengkap berbaju kemas, yang perempuan berbaju kurung cantik..

Alamak..
Cam ner nie...ok ok tak per maintain..kan bz kat dapur tadi..pura pura rajin kejap..hahaha..
Time tengah makan, parents plak suh duduk sebelah Mr Hatiku n makan sekali...segannyer..

Dah habis ..hidangkan teh plak kat ruang tamu..pastu suruh duduk sekali dan soalan cepu emas di tanya terus pada empunya diri. 

Adakah sudi menerima Mr Hatiku sebagai calon suami dan menjadi sebahagian daripada keluarga ?

Dessuupp..darah terus naik ke kepala..dah terasa pipi time ni memang panas...yang ada cuma aku n parents, dia n family dia..semua mata ke arah aku sorang..nak toleh mana lagi..adik aku kat belakang...

Dalam Hati 

"Eh..kata makan makan je..apa nie..dah lah selekeh macam nie..X senonoh betul"

..Aku pandang Mr Hatiku, confuse .. 

Dia tersengih sengih pulak kat sebelah..

Aku pun dah tak ingat aku jawap apa time tue..Tapi memang segan yang amat..

Tiba-tiba mak dia nak sarungkan cincin sebagai tanda..Saiz ngam ngam kat jari aku. Bila dia beli ntah .. Aku pandang dia lagi.. Tersengih sengih lagi..Malunya...Nak ambil gambar untuk kenangan pun tak mahu sebab memang selekeh * gila * time tue..

Tak tahu ni kira merisik ker....makan makan ke tunang ker..tapi bila orang tanya aku jawab jer

"Ini tunang I"  hehe ..senang citer..hehe..

So now, planning nak tunang dulu bulan 9 nanti, lepas raya...Kali ni kena plan betul betul dulu..Nak ambil gambar kenangan banyaaaaaaaakkkkkkkkk banyakkkkkkk kali ni..hehe..

Wish us luck okay..



4 comments:

  1. sama la kita nanti..bulan september.lepas raya..(^____^) tp sy x wat pesiapan ape2 pn lg..huhuhu..

    ReplyDelete
  2. ^_^ .. ana ..saya pun tak buat apa apa lagi...berangan sorang sorang..hehe..sebab family cakap lambat lagi...

    ReplyDelete
  3. wah sweetnyerrrrrrrrrrrrrr....ske2...suprise...
    nora merisik ngn tunang jln skali je.sbb jauh..hehe

    ReplyDelete
  4. nora: sweet ker..hehe..buat malu jer..selekeh sangat time tue..huhu..at least nora da tau awal awal nak merisik n tunang..

    ReplyDelete