Thursday, 17 March 2011

Wah..Pesta Belon Panas dah Kembali lagi

 Unik kan belon panas nie. Sekarang dah masuk kali ke-3 Fiesta Belon Panas di Precint 2 Putrajaya. Tapi CPenyu pun tak pernah pergi juga. Bila lah agaknya agaknya CPenyu boleh naik alah menatang ni. Kagum betul. Memang tepat sangat lah sekarang kan musim cuti sekolah. Haaa..apa lagi, bawalah anak-anak plus anak saudara atau anak-anak jiran ker daripada asyik bawa balik kampung jer, bawa la datang sini...Belajar perkara baru.

Belon Darth Vader :- credit to myballoonfiesta.com
Ada lebih daripada 25 peserta belon panas kali ni. Ada bermacam-macam bentuk. Ada doraemon, Mr Marsmallow, ada ala-ala macam Mr Clown,Mr Felix the cat, Mr Lion Head dan banyak lagi. eerrr..bentuk Sea Turtle tak der ergh..^_^..Mungkin boleh dicadangkan satu hari nanti creature under the sea pun boleh ada di angkasa jugak..eeee...kan menarik tue..credit to  myballoonfiesta.com CPenyu nak pinjam beberapa gambar belon panas untuk tatapan readers semua okay..

Balloon Pilot : - Hedaaki Ito (Japan)

Balloon Pilot : -Phillip Audenaert (Belgium)

Balloon Pilot : -Reck Jean-Marie (France)
Balloon Pilot : -Nguyen Dinh Thien (Vietnam)

Balloon Pilot : -Gary More (USA)

Balloon Pilot : -Smeets Luc (Belgium)
Kalau ada yang berminat nak naik pun boleh. Tiket untuk orang dewasa RM 10 je, untuk kanak-kanak RM 5. Tapi maksimum sorang boleh beli 4 tiket sahaja. Mungkin ramai sangat yang kecewa waktu fiesta yang lepas so dia buat lagi kali ni dengan harapan semua yang tak sempat nak pergi last time boleh join kali ni. So peluang dah terbuka, no more excuse saying that banyak kerja la apa la.. 

Event paling best hari Sabtu malam Ahad kot, ada fireworks and the balloons will dance according the music n ligth..waa..CPenyu nak join jugak nie..

Kalau nak apa-apa info lagi boleh lawat website rasmi fiesta nie My Balloon Fiesta. Nanti kita jumpa kat sana ya.

No comments:

Post a Comment