Friday, 24 December 2010

::Dagang Net, Bangsar South::

Pagi pagi tadi aku dah bersemangat dah nak pergi gym,dah lama tak pergi. Tapi kena hantar adik aku pergi office dia dulu. Nurul tengah semangat nak tunjuk rupa office baru dia. Aku pun layankan aja lah.. Bila lagi nak layan kan adik aku yang seorang ni. Sampai office dia, rupa-rupanya dia sorang je yang datang office buat overtime,sebab kerja dia banyak sangat. Rasa kesian pula nak tinggalkan dia sesorang kat sini. Jadi dengan baik hatinya, ^_^, aku pun volunteer kan diri ini duduk kat office juga. ~_~ .

Oleh kerana kami berdua je kat office, aku pun dengan semangatnya buat PT10 kat sini..huhu..jadi la..dah alang alang complete ngan baju sukan ni. Tapi kamera tak bawa,jadi tak boleh nak letak gambar sebagai bukti aku bersenam di sini. Dah selesai 3 set,tumpang komputer adik mencatat entry ini..hehe..kiranya fresh dari office ni..

Dagang net adalah syarikat 'e-commerce trade facilititation' yang pertama di Malaysia. Antara servis yang dilakukan termasuklah eDeclare,ePayment,eManifest,ePermit,dan ePCO. Untuk maklumat lebih lanjut,boleh layari http://www.dagangnet.com/ .

Logo Syarikat

Sedikit sejarah mengenai syarikat ini. (dipetik secara terus dari laman web Dagang net ).

'Setiap minit, syarikat-syarikat besar dan kecil daripada perdagangan, kerajaan atau rakan kongsi logistik dengan Dagang.net untuk menjalankan perniagaan mereka. Dalam dunia perdagangan yang kompetitif,  tidak ada ruang untuk kesalahan, risiko dan penangguhan, walaupun keuntungan yang kecil, boleh mendorong anda maju pesat, memberikan keunggulan kompetitif maksimum.

Kerjasama dengan Dagang.net adalah semua tentang: memberi keuntungan, sehingga anda dapat  memanfaatkan sepenuhnya potensi perniagaan anda.

Sampai saat ini, Dagang Net telah melakukan lebih dari 275 juta transaksi elektronik dan RM1.8 bilion bayaran duti kastam. Sebagai pembekal pertama Malaysia, e-dagang terbesar dan paling mapan perkhidmatan, produk Dagang Net dan perkhidmatan luas dan tak tertandingi. Melayani lebih dari 5.000 pelanggan dan semakin meningkat, kami terus untuk mendapatkan kekaguman dan rasa hormat dari sezaman kami dan memuaskan pelanggan.

Dengan bermodalkan RM27 juta, Dagang.net ditubuhkan pada tahun 1989 untuk mengatasi masalah dokumentasi-berkaitan yang menghalang perdagangan dunia. Dagang.net juga bermain sebagai peranan utama dalam Malaysia EDIFACT (Electronic Data Interchange Untuk Pentadbiran, Perdagangan dan Pengangkutan) Jawatankuasa, konsisten melibatkan Kerajaan Malaysia pada perubahan yang diperlukan untuk undang-undang dan peraturan-peraturan untuk mengaktifkan e-dagang

Office di Bangsar South
Dari logistik hingga ke manufaktur, dari peruncitan ke peringkat kerajaan, kami melayani pelbagai pelanggan, memperoleh keahlian yang berharga untuk sepenuhnya memanfaatkan e-dagang, membantu anda menjalankan perniagaan anda lebih cepat dan lebih tepat. Dengan teknologi yang paling terkini, ditambah pengalaman yang luas dan keunggulan,kini menjadi bukti untuk mendorong kita memberikan kesempurnaan. Inilah sebuah organisasi yang telah akan banyak membantu syarikat seperti milik anda melompat ke depan.

Hari ini, Dagang.net terus dipercayai pelanggan yang sentiasa aktif dan berpuas hati kerana memberikan kami  kami melakukan transaksi penting yang tak terhitung jumlahnya setiap hari.

Berbicara dengan kami. Kita akan tahu apabila hadir di Dagang.Net.'

Ditranslatekan oleh Ms Google * pengubahsuaian kata telah dilakukan oleh RS mengikut kesesuaian ayat kerana si adik bising translation secara terus oleh Ms Google yang ntah apa-apa...Tabik Spring pada dia sebab menyayangi Dagang.Net 
P.S:- bg la naik gaji sikit kat dier...^_^ ..hehe

No comments:

Post a Comment