Sunday, 8 August 2010

::New Member in D House::


Genap seminggu ada ahli baru dalam rumah nie.. Sangat comel..sangat adorable...sangat aktif...Nurul bagi nama kat dia Cikut..

Cikut tengah tidur

Ahad lepas, waktu drive balik rumah dengan Azlan n Bibik..nampak ada benda bulat kecik warna oren kat tengah tengah jalan..Kereta dah dekat tapi benda kecik tu tak gerak gerak jugak...bila makin dekat, tengok betul betul...eh..

Anak Kucing....

Alan keluar p amik anak kucing while me pergi park kete jap...berdarah...kena langgar agaknya anak kucing nie...Mula mula risau gak sebab tak tahu nak buat apa. then nampak dia jalan terencot encot..takut luka dalam..pastu bawa masuk umah, bagi minum susu ajid yang masih ada lagi..biar jap...then nampak mcm dah okay sket..terkejut agaknya kucing tue..tapi dagu masih berdarah lagi...

Kitorang letak dia dalam kotak kasut kat luar rumah..mana tau mak dia cari nanti...Alan ckp masih baby lg..Tapi x der pun kucing datang claim tue anak dier.hehe..Then anak kucing ni tak berani keluar dari pagar rumah..fobia agaknya..paling jauh dier pergi pun time antar g keje..tapi dier antar sampai pagar rumah jer..then dier tgk jer dari dalam pagar rumah tue..comel sangat sangat..tengah belajar cara nak jaga kucing..

Pesanan kepada driver kat luar sana, hati hati la bawa kereta

2 comments:

  1. cikut! auntie nk datang rumah ni~ nk tgk baby baru mira~ heheeh :)

    ReplyDelete
  2. ha..sila sila..dtg nanti bawa ole ole ya..hehe

    ReplyDelete