Thursday, 14 January 2010

Penatnya hari nie. Baru balik dari UIAM Petaling Jaya. Bazaar kat sana sepatutnya da start buka tent pukul 8 pagi sampai pukul 11 malam. Tapi kalau buka awal awal pagi pun bukannya ada customer, penat jer menunggu. Tapi mengikut arahan my mommmy, pergila jugak awal pagi tadi tapi tue pun sengaja lambatkan setengah jam baru bertolak keluar rumah. My mommy suruh tolong buka tent. Me sampai tadi pukul 10 pagi. Ingatkan dah lambat dah, rupa-rupanya orang yang ketiga paling awal. PALING AWAL. huhu...Tak kisahlah, janji dah tunaikan my mommy nyer arahan..haha..pergi awal...Kira pergi awal la tu kan.. Sampai sana, me buka tent, dan adjust apa-apa yang patut, seperti peniaga yang bertauliah, dengan penuh rajinnya me open the tent untuk berniaga. Kakak Izah, peniaga tudung pun tak sampai lagi, tapi ramai plak datang pagi ni tanya pasal tudung dia, alamak, harga my baju pun tak hafal - hafal lagi, macam mana nak explain kat customer nie. Last- last me cakap, 'adik datang balik kejap lagi ya, tauke tudung ni x sampai lagi'. Terpaksalah kak Izah, nanti kalau dia betul betul nak nanti dia datang balik la tue. Betul tak.?? Murah rezeki Kak Izah hari nie..
 Hari ni meniaga agak seronok jugak, sebab my mom tak der.. hehe... jadi boleh buat ikut suka... yela..bos tak der..saper tak suka betul tark.??? walaupun my mommy sendiri, tapi berniaga tetap berniaga... jadi dalam perniagaan she still my boss... jadi cakap bos kena ikut...hari ni tak rasa bosan sangat macam berniaga kat bazaar UIA hari tue.. ye la..dah sumer dah kenal tauke saper..jadi bila diorang datang, semua cari tauke la...walaupun tauke tak der...sedar tak sedar dah pukul 5 lebih dah. Yeay.. jap lagi my mom datang...

My mom datang tapi dapat satu berita sedih pulak. Ingatkan pagi tadi dia bawa adikku yazid pergi sekolah, rupa-rupanya pergi hospital sebab dia tak dapat ridur malam tadi. Sebenarnya dah beberapa hari dia tak dapat tidur dengan lena.. jadi dia kena tahan wad dua hari ... Sepatutnya me pegang jer yazid malam tadi tak payah nak pass kat my mommy sebab yazid tue sensitif... Kalau gerak sikit nanti dia tak dapat tidur balik.. Sekarang ni dah kena tahan wad, kesian betul...tak suka hospital.. suka jadikan yazid macam eksperimen diorang.. cucuk sana sini..kalau x sakit di cakap sakit, kalau sakit, di beritahu x sakit... benci ..benci...

No comments:

Post a Comment